Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Importanța alimentației în sarcină

Importanța alimentației în sarcină

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 24 August 2023

În România se nasc din ce în ce mai puțini copii și se înmulțesc cazurile de nou-născuți cu malfor­mații grave și nașteri premature, arată datele publicate de Institutul Național de Sănătate Publică. Medicul Cătălin Cârstoveanu, șeful Comisiei de neonatologie din cadrul Ministerului Sănătății, a vorbit la DIGI 24 despre această situație în care bebeluși ai căror părinți sunt aparent sănătoși se nasc cu tumori, boli inflamatorii grave, leucemii sau cancer. Una dintre cauze este alimen­tația nesănătoasă. Studiile au demonstrat ce înseamnă carbohi­drații în exces și de sinteză, a amintit medicul Cârstoveanu, care a povestit despre un caz cu care s-a confruntat recent, al unei mame care a născut un bebeluș cu cancer după ce în toată perioada de sarcină a mâncat multe chipsuri și a băut sucuri răcoritoare. (I. M.)